Анализа „Дигитална трансформација во високото образование – младински перспективи“

Анализата за дигитализација на услугите во високот образование е изработена од страна на Институтот за добро управување и евроатлантски перспективи (ИДУЕП) во рамки на Проектот „Дигитални реформи за современо високо образование – младински перспективи“. Овој Проект е инициран како дел од Институтот за напредно политичко лидерство (АЛПИ) поддржан од страна на Меѓународниот републикански институт (ИРИ).

Иницијативата е покрената и спроведена од членовите на првата генерација на АЛПИ – ИРИ: Арта Ќерими, Хилал Беќири, Бојан Никовски, Александар Трајановски, Наум Локоски и Евгенија Јанакиеска.

Публикацијата е издадена на македонски и албански јазик во текот на месец март 2023 година.

Дигитални реформи за современо високо образование – младински перспективи (.pdf)

 

 

 

 

 

 

 

 

Transformimi digjital në arsim të lartë – perspektivat rinore (.pdf)

Поврзани соддржини

Leave a Comment