Анализа на ИДУЕП со препораки „Што сакаат младите – Професиите на иднината бараат знаења и вештини денес“

Презентација на наодите, заклучоците и препораките во рамки на спроведениот Проект „Што сакаат младите – професиите на иднината бараат знаења и вештини денес“ од страна на Институтот за добро управување и евроатлантски перспективи (ИДУЕП).

Овој проект е финансиран од страна на Европската Унија, а субгрантиран од страна на фондацијата „Ана и Владе Дивац“, Младинскиот сојуз Крушево и 3 партнерски организации од регионот.

Во пишувањето на оваа Анализа директно работеше тим од 5 лица од ИДУЕП , а претходеше едногодишен консултативен процес во кој беа вклучени над 30 младински организации, стопанските комори, над 50 активни млади луѓе, како и други општествени чинители во земјава.

Оваа Анализа е издадена во текот на месец февруари 2023 година.

 

 

 

Професиите на иднината бараат вештини и знаења денес (.pdf)

 

 

 

 

 

 

Profesionet e së ardhmes kërkojnë njohuri dhe aftësi sot&quot (.pdf)

Поврзани соддржини

Leave a Comment