Мултимедијален настан во знак на отпочнување на серија на настани под името „Остави трага“

Во знак на отпочнување на серија на настани под името „Остави трага“ која се однесува на млади лица, а ќе ја спроведува Институтот за добро управување и евроатлантски перспективи заедно со Министерството за труд и социјална политика и со поддршка на проектот за борба против омразата и нетолеранцијата од заедничката програма на Европската Унија и Совет на Европа, „Хоризонтален инструмент за Западен Балкан и Турција“ ќе се одржи мултимедијален настан во Паркот на франкофонијата во Скопје на 05.07.2023 година во 19.00 часот под името „Дојди ја раскажи ја својата приказна – Остави трага“.

Во рамките на настанот ќе се реализира панел дискусија под името „Еднаква, своја, успешна“ на која учество ќе земат министерката за труд и социјална политика, Јованка Тренчевска, проектната раководителка од Програмската канцеларија на Совет на Европа, Марија Андреева, градоначалникот на Општина Центар, Горан Герасимовски, студентската правобранителка, Викторија Постоловска и претставничката на Пивара Скопје, Александра Бабамова.

Целта на настанот е да се поттикнат младите да го зголемат нивното општествено учество, нивна активација и подигање на свеста за еднаквоста во општеството. Настанот ќе го модерираат Огнен Јанески, Ана Јовковска и Зорана Антовска, а официјално ќе го отвори групата „Шербет“. За време на настанот ќе биде изведена мини пиесата „Среќа“ на Интимен театар Битола, додека дел од студентите на Меѓународниот Балкански Универзитет – Факултетот за уметност и дизајн, ќе изготват уметнички дела на платно.

Поврзани соддржини

Leave a Comment