Прирачник „Дигитална трансформација кон е-општини“

Прирачникот „Дигитална трансформација кон е-општини“ е издаден во февруари 2022 година, изработен од страна на авторите Бојан Кордалов и Тоше Зафиров, а уредник е Ивајло Цонев.

Вклучени истражувачи во изработката на овој прирачник беа и Невена Георгиевски, Јана Мировска, Теа Димковска и Дарко Беровски.

Прирачникот е издаден на македонски и албански јазик од страна на Институтот за добро управување и евроатлантски перспективи и Фондацијата за слобода „Фридрих Науман“. Исто така, достапно е и кратко резиме на Прирачникот на англиски јазик.

 

 

 

ДИГИТАЛНА ТРАНСФОРМАЦИЈА КОН Е-ОПШТИНИ (.pdf)

 

 

 

 

 

TRANSFORMIMI DIGJITAL NË E-KOMUNA (.pdf)

 

 

 

 

 

DIGITAL TRANSFORMATION INTO E-MUNICIPALITY (.pdf)

Поврзани соддржини

Leave a Comment