Водич за спречување на корупцијата во високото образование

Што е корупција, кои се најчестите ризици за корупција, како се манифестира корупцијата во високото образование, но и како да се бориме против оваа негативна појава – ова се само дел од темите со кои се занимава Водичот за спречување на корупцијата во високото образование кој е изработен во рамки на Проектот за борба против корупција, превенција и пријавување одобрен во рамки на Стејт департментот на САД и Меѓународниот центар „Меридијан“, а како дел од Иницијативата „IVLP Impact Awards“.

Автор на овој Водич е Оливера Нечовска, а координатор на Проектот е IVLP алумнистот Јован Стојановски.

Верзија на македонски јазик на Водичот е достапна ТУКА

Верзија на англиски јазик на Водичот е достапна ТУКА

Поврзани соддржини

Leave a Comment