Учесниците на караванот „Остави трага“ во посета на Вила Билјана во Охрид

Во рамки на активноста „Отворен кабинет“, државната Вила Билјана во Охрид ја посетија учесниците на регионалниот мултимедијален настан на карванот „Остави трага“. Посетителите имаа можност да ја разгледаат и да се запознаат со историски податоци за Вила Билјана, беа информирани за работата и надлежностите на претседателот Пендаровски, а ги посетија и просториите во коишто се реализираат официјалните и работните средби.

Во рамките на посетата, посетителите разговараа со сопругата на претседателот, Елизабета Ѓоргиевска на теми поврзани со нејзините активности, како и за нејзината вклученост во мултимедијалниот настан на карванот „Остави трага“. На настанот присуствуваа и регионалните гостинки Аида Авехабовиќ, граѓанска активистка од Босна и Херцеговина, Алма Мујановиќ, претседателка на Здружение за промоција на знаковен јазик „Знак за збор“ од БиХ и Марина Вујачиќ, извршна директорка на здружение „УМХ“ од Црна Гора, како и претставнички и претставници од Здружението на глуви и наглуви – Охрид.

Серијата јавни настани „Остави трага – Дојди и раскажи ја твојата приказна“ се спроведува во организација на Институтот за добро управување и евроатлантски перспективи во соработка со Министерството за труд и социјална политика и со поддршка на проектот за борба против омразата и нетолеранцијата од заедничката програма на Европската Унија и Совет на Европа „Хоризонтален инструмент за Западен Балкан и Турција“.

Повеќе фотографии од настанот:

Фото: Кабинет на Претседателот Стево Пендаровски

Поврзани соддржини

Leave a Comment