ИДУЕП организира дебата на младински претставници со вицепремиерот Фатмир Битиќи

За време на настанот кој ќе се одржи на 15.3.2023 година, ИДУЕП на вицепремиерот Битиќи ќе му ја предаде Анализата и заклучоците од проектот „Што сакаат младите – Професиите на иднината бараат знаења и вештини денес“ по што се предвидени и изјави за медиумите. Веднаш потоа, на истата тема е предвидено организирање на дебата на повеќе младински претставнички и претставници со ЗПВРСМ задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи. Дебатата со почеток од 12 часот ќе биде пренесувана во живо на Фејсбук страната на ИДУЕП,…