Анализа на ИДУЕП со препораки „Што сакаат младите – Професиите на иднината бараат знаења и вештини денес“

Презентација на наодите, заклучоците и препораките во рамки на спроведениот Проект „Што сакаат младите – професиите на иднината бараат знаења и вештини денес“ од страна на Институтот за добро управување и евроатлантски перспективи (ИДУЕП). Овој проект е финансиран од страна на Европската Унија, а субгрантиран од страна на фондацијата „Ана и Владе Дивац“, Младинскиот сојуз Крушево и 3 партнерски организации од регионот. Во пишувањето на оваа Анализа директно работеше тим од 5 лица од ИДУЕП , а претходеше едногодишен консултативен процес во кој беа вклучени над 30 младински организации, стопанските…

ИДУЕП организира дебата на младински претставници со вицепремиерот Фатмир Битиќи

За време на настанот кој ќе се одржи на 15.3.2023 година, ИДУЕП на вицепремиерот Битиќи ќе му ја предаде Анализата и заклучоците од проектот „Што сакаат младите – Професиите на иднината бараат знаења и вештини денес“ по што се предвидени и изјави за медиумите. Веднаш потоа, на истата тема е предвидено организирање на дебата на повеќе младински претставнички и претставници со ЗПВРСМ задолжен за економски прашања, координација со економските ресори и инвестиции, Фатмир Битиќи. Дебатата со почеток од 12 часот ќе биде пренесувана во живо на Фејсбук страната на ИДУЕП,…