ИДУЕП дел од консултативниот процес за организацијата на Преспа форум за дијалог

Институтот за добро управување и евроатлантски перспективи (ИДУЕП) со свое активно учество во консултативниот процес за организацијата на јубилејното 5. издание на Преспа форумот за дијалог (ПФД2023). Заедно со претставници и претставнички од дел од домашниот граѓански сектор и други тинк тенк организации, учествуваше на Панел дискусијата организирана од страна на Министерството за надворешни работи (МНР) со која официјално се најави одржувањето на Форумот на 15 и 16 јуни 2023 година во Струга. Според планот, се предвидува на 14 јуни да биде одржан и засебен Младински ПФД2023, а со цел…