МААА Успешна приказна: Бојан Кордалов

Бојан Кордалов е виш специјалист по комуникации со повеќе од 20 години работно искуство. Како млад професионалец, во 2007 година, добил можност да стане дел од врвната професионална програма за  размена „Меѓународна програма за лидерство на посетители (IVLP)“ спонзорирана од Стејт Департментот на САД. „IVLP дефинитивно имаше многу позитивно влијание врз мене како личност, но и врз мојата севкупна професионална кариера. Тие 3 недели поминати во 6 различни градови во 5 држави низ САД ми овозможија да запознаам многу аспекти од функционирањето на американското општество. Програмата ни овозможи да видиме…

Речиси секој наставник користи дигитални алатки во наставата, покажа најново истражување во рамки на проект за дигитализација на образованието

237 од вкупно 250 анкетирани наставници во основните училишта или 95% се изјасниле дека користат дигитални алатки за време на наставата. 13 наставници посочиле дека ваквите онлајн содржини и помагала воопшто не ги користат за време на спроведувањето на воспитно-образовниот процес. Ова се само дел од податоците кои ги покажа истражување спроведено во периодот 6-30 мај 2020 година помеѓу наставниот кадар во основните училишта на територија на општините Валандово и Карпош. Ова истражување беше спроведено од страна на специјалистот за односи со јавност, Бојан Кордалов, а во рамките на Проектот…