Кабинет на ПРСМ до ИДУЕП: Работиме на неколку фази на дигитализација

Кабинетот на претседателот на Републиката достави одговор на информацијата испратена од страна на ИДУЕП, а во врска со ОДГОВОРОТ од Европската Комисија (DG Connect) на дописот од Институтот во рамки на јавната консултација во однос на „ЕУ дигитална декада – дигитални цели за 2030“. Содржината на одговорот ја објавуваме во целост: