Кабинет на ПРСМ до ИДУЕП: Само со суштинска и сеопфатна дискусија до одржливи и целисходни законски решенија

Кабинетот на претседателот на Републиката со одговор до ИДУЕП за иницијативата на Институтот за добро управување и евро-атлантски перспективи преточена во Декларацијата која има за цел да послужи како основа за водење на инклузивна и аргументирана дебата на тема осовременување и одржлива дигитализација на образованието. Во одговорот од Кабинетот на претседателот Пендаровски, меѓу другото, се истакнува дека претседателот внимателно ги следи случувањата поврзани со дигитализација на образованието и очекува дискусијата да се интензивира во институциите, односно во Парламентот, без оглед колку ќе трае дебатата во комисиите или во другите форми на…

Кабинет на ПРСМ до ИДУЕП: Работиме на неколку фази на дигитализација

Кабинетот на претседателот на Републиката достави одговор на информацијата испратена од страна на ИДУЕП, а во врска со ОДГОВОРОТ од Европската Комисија (DG Connect) на дописот од Институтот во рамки на јавната консултација во однос на „ЕУ дигитална декада – дигитални цели за 2030“. Содржината на одговорот ја објавуваме во целост: